معرفي وبلاگ
ایران زیبا را با ایران گردی انلاین تجربه کنید.معرفی کلیه ی استان ها اعم از مکان های تاریخی و جاذبه های گردشگری همراه با نرم افزارهای گردشگری
دسته
آرشيو
آمار وبلاگ
تعداد بازديد : 130100
تعداد نوشته ها : 132
تعداد نظرات : 13

اوقات شرعي
ابزار جالب
دسته ها : استان اردبیل
18:48

كشاورزي و دام داري

مراتع كوه سبلان و ديگر كوه هاي استان اردبيل سبب وجود رونق نسبي در دام داري استان اردبيل شده است. در اين استان بيش از پنج ميليون واحد دامي، منشأ توليد و عرضه گوشت و ‌محصولات لبني است. پرورش زنبور و توليد عسل مرغوب يكي ديگر از فعاليت‎هاي اقتصادي است كه در اردبيل رونق بسيار دارد و عسل به عنوان سوغات اين شهرستان شهرت ملي يافته است. پرورش نوعي ماهي قزل آلا نيز به نام رنگين كمان در درياچه طبيعي نئور اردبيل صورت مي‎گيرد كه از نظر مزه و كيفيت غذايي از بهترين وخوش مزه‎ ترين ماهي ‎ها است. 

دسته ها : استان اردبیل
18:44

صنايع و معادن

صنايع استان اردبيل در دو گروه صنايع دستي و صنايع ماشيني قابل بررسي است. صنايع دستي استان اردبيل بيش تر توسط عشاير و ساكنان شهرها و روستاهاي كوچك منطقه صورت مي گيرد. از مهم ترين صنايع دستي اين استان مي‎توان به گليم، ‌مسند، شال بافي، بافت جوراب‎هاي پشمي، قلاب بافي، پشتي بافي، خورجين بافي، جاجيم، ورني و بافته ‎هاي عشايري اشاره كرد. صنايع ماشيني اين منطقه نيز در راستاي مواد اوليه موجود در معادن استان شكل گرفته اند. توجه به ويژگي هاي زمين شناسي و ساختاري تنوع منابع معدني استان اردبيل در خور توجه است. در بخش شمالي استان ، دشت مغان بخشي از حوضه هيدروكربوري گسترده اي است كه از گرگان تا حاشيه جنوبي درياي خزر و شمال استان اردبيل ادامه دارد.
در قسمت جنوب شرقي استان (ماسوله ، خلخال ) در رسوبات تخريبي - كربناتي آثاري از كاني سازي سرب ، روي ، مس ، باريت …… ديده شده است. در بخش وسيعي از استان ، ولگانيسم شده سنوزوئيك و هم چنين گرانيتوئيدهاي نفوذي اين زمان كه همراه با محلولهاي هيدروترمالي و دگرساني پيشرفته بوده سبب انباشت ذخاير فلزي مس ، سرب ، روي ، طلا شده است. نواحي مورد نظر بخشي از نوار مس دارد قفقاز - سونگون است كه از طريق قوشه داغ، سيلان،مجدر،هشتجين، تامقطع طارم زنجان ادامه مي يابد.
 

دسته ها : استان اردبیل
18:43

وجه تسميه و پيشينه تاريخي

واژه اردبيل واژه اي اوستايي است كه از دو كلمه آرتا ( مقدس ) و ويل ( شهر ) به معني شهر مقدس تركيب شده است. به روايت اوستا زرتشت پيامبر ايراني در كنار رود دائي يتا كه امروزه ارس ناميده مي شود به دنيا آمد و كتاب خود را در سبلان نوشت و براي ترويج دين خود، روي به شهر بازان پيروز آورد. عده اي به او گرويدند و در اين ناحيه جنگي ميان زرتشتيان و بت پرستان روي داد كه در اين جنگ زرتشتيان بر همه روستاها و قصبه هاي اطراف اردبيل دست يافتند و به افتخار اين پيروزي آتشكده اي در اردبيل بنا كردند كه امروزه آثار آن در سه فرسنگي اين شهر در دهكده اي به نام آتشگاه باقي مانده است. اردبيل در دوره اشكانيان و در ميان شهرهاي آذربايجان جايگاه ويژه اي داشت.
نوشته اند كه قهرمانان آذربايجان به نام دهام كه از پهلوانان و از نژاد كيان بوده اند، در اين دوره از اردبيل برخاسته اند. به اين ترتيب، بناي اردبيل را بسيار كهن تر از زمان ساساني بايد دانست. پيش از دوره اسلامي آذربايجان داراي دو مركز اصلي بود: يكي از اين دو مركز گنجك( به ارمني گنزك ) بود كه همان تخت سليمان امروزي است، اما نام مركز ديگر در جغرافياي استرابن از قلم افتاده است. در دوره اسلامي اين دو مركز را شيز و اردبيل خوانده اند. مي گويند اردبيل بدون شك مركز تابستاني آذربايجان بوده است. از اواسط تا اواخر دوره ساساني، اردبيل به تنهايي مركز آذربايجان به شمار مي رفت و سكه هاي دوره پارتي و ساساني در اين منطقه با علامت اربارات ضرب مي شده است. اردبيل به هنگام فتح آذربايجان به دست مسلمانان هم چنان پايتخت اين منطقه و مقر مرزبان آن بود.
در دوره ايلخانان گرچه تبريز، به عنوان شهر مهم آذربايجان رو به رشد بود و از لحاظ سياسي جايگزين اردبيل به شمار مي آمد اما اردبيل نيز به عنوان دارالارشاد هنوز از جايگاهي خاص برخوردار بود.اردبيل در دوره صفوي از لحاظ سياسي و اقتصادي سرآمد شهرهاي ايران بود. شاه اسماعيل صفوي قيام خود را از اردبيل آغاز كرد. اين شهر در مسير شاه راه تجاري ايران و اروپا قرار داشت و ابريشم وارده از گيلان، از طريق اردبيل به اروپا صادر مي شد. اين امر در پيشرفت اقتصادي و افزايش درآمد مردم تاثيري مهم داشت. اردبيل دردوره قاجاريه رونق و شكوه گذشته را باز نيافت و وسعت آن به حدود يك سوم وسعت شيراز مي رسيد. اين منطقه به دليل قابليت هاي بالاي اقتصادي, فرهنگي و تجاري در سال 1372 به صورت استان جداگانه از آذربايجان شرقي درآمد و شهرستان ها, شهرها, دهستان ها و روستاهاي زيادي را در برگرفت. هر چند اردبيل به استاني مستقل و جداگانه تبديل شده, اما تاريخ آن با تاريخ سرزمين آذربايجان چندان در آميخته كه بدون توجه به موقعيت تاريخي آذربايجان نمي‎توان سخن از موقعيت تاريخي اردبيل به ميان آورد.

دسته ها : استان اردبیل
18:42

توضيح:قسمت اصلي بازار داراي 4 درب ورودي مي باشد و قديمي ترين قسمت مي باشد و سقف آن گنبدي شكل و دكانهاي آن در سطح بالاتري از سطح بازار قرار گرفته اند .

بناي بازار جهرم :
 
تمام قسمت بازار از نظر فيزيكي و مصالح ساختماني مشابه نيستند قسمت اصلي بازار در جهرم در محل 4سوق به 4 جهت اصلي شمال ، جنوب ، غرب و شرق مي باشد كه اكثر مغازه ها در همين قسمت جمع بوده و فقط يك قسمت از آن كه تعداد مغازه هاي آن اندك مي باشد و قسمت اصلي بازار جهرم مي باشد، به بازار مسگران متصل مي شود . در گذشته اين قسمت همراه با بازار مسگران سقف نداشته و با استفاده از شيرواني مسقف شده است .
 قسمت اصلي بازار داراي 4 درب ورودي مي باشد و قديمي ترين قسمت مي باشد و سقف آن گنبدي شكل و دكانهاي آن در سطح بالاتري از سطح بازار قرار گرفته اند .
 عملكرد راسته هاي بازار :
 
جهت راسته هاي بازار روي دو محور عمود بر هم در جهت شرقي غربي و شمالي جنوبي قرار دارند كه اين جهت گيري علاوه بر ريشه هاي مذهبي با توجه به جهت وزش باد از جنوب غربي به شمال شرقي باعث خنك نگه داشتن ديوارهاي كلفت و مرتفع كه با پوشش گنبدي شكل از آجر ساخته شده اند در كاهش درجه حرارت نقش بسزايي ايفا مي نمايند .
 پنجره هاي بلند و باريك در راسته چهار سوق بازاركه در تابستان باعث جريان هوابه طور طبيعي در تمامي بازارمي گردد .
 از اين دو راسته بازار كه بگذريم قسمتهاي ديگر بازار از نظر مصالح وضع مناسب ندارند سقف آنها شيرواني است و قسمتهاي مختلف آن متروكه و مخروبه و بعضي از قسمتهاي آن هم كه نوسازي شده است معماري ويژگيهايي را عرضه نمي كند .
 بازار اصل جهرم داراي دو راسته ي اصلي كاملاً عمودي بر هم بوده و در تمام قسمتهاي آن قرينه سازي رعايت شده است . براي دستيابي بخش فوقاني و پشت بام راه پله هايي موجود نيست در بازار فعاليتهاي تجاري در راسته اصلي شرقي غربي و از خيابان جمهوري اسلامي (منوچهري) تا چهار سوق انجام مي گيرد . مغازه ها از دو قسمت تشكيل شده است يك قسمت براي عرضه كالا و فروش كه در قسمت جلوي دكان قرار دارد و قسمت ديگر كارگاه يا انبار اجناس كه در پشت آن مي باشد .
 تغييراتي كه به مرور زمان در بازار جهرم وارد شده است . كف بعضي دكانها كه قبلاً 80 سانتي متر مربع از سطح بالاتر بوده است در حال حاضر هم سطح كف بازار شده است. دربهاي چوبي بسيار زيبا كه به صورت كشويي يا لولايي كار مي كرده اند برداشته شده و دربهاي فلزي كركره اي جاي آن را گرفته است. (در حال حاضر فقط درب چوبي شمالي بازار وجود دارد.)
 بازار مسگرها :
 
بازار مسگران در جهرم به دنبال بازار اصلي در شرق آن قرار گرفته ظاهراً قبلاً سقف نداشته است و بعداً با شيرواني آن را مسقف نموده اند اين قسمت جزء قسمت اصلي بازار جهرم نيست و بعدها به دنبال بازار جهرم افزوده شده است . در اين قسمت مسگران و آهنگران جمع هستند و به توليد صنايع دستي اشتغال دارند ولي تعداد آنها اندك و رو به انقراض است زيرا طبقه جوان گرايشي به اين كارها ندارد و مثل گذشته توليدات آنها نيز متقاضي ندارد .در مورد مكان يابي اين راسته مي توان چنين گفت كه حرفه ي مسگري به نحوي است كه كسبه آن براي ساختن انواع مختلف مصنوعات خود احتياج به ابزار و كوره هاي مسگري متفاوت دارند در نتيجه با تمركز در يك محدوده و با استفاده از ابزار و كوره هاي مسگري يكديگر اين مشكل را برطرف مي كنند . مهمترين كاروان سراهاي جهرم در جوار بازار واقع شده اند و از نظر كيفيت كم كم به مخروبه تبديل شده اند و حتي اغلب آنها به عنوان انبار هم قابل استفاده نيستند . كاروان سراها در گذشته مركز باراندازي و بارگيري كالا بوده است .

دسته ها : استان اردبیل
18:40

 

مشخصات جغرافيايي  

استان اردبيل در شمال غربي فلات ايران، حدود يك درصد مساحت ايران را تشكيل مي‎دهد. اين استان از شمال به رود ارس، دشت مغان و بالها رود در جمهوري آذربايجان، از شرق به رشته كوه ‎هاي طالش و بغرو در استان گيلان، از جنوب به رشته كوه ها، دره ها و جلگه‎هاي به هم پيوسته استان زنجان و از غرب به استان آذربايجان شرقي محدود است. از نظر مختصات جغرافيايي مدار‎هاي 45 دقيقه و 37 درجه و 42 دقيقه و 39 درجه شمالي، منتهي اليه شمالي و جنوبي، و نصف النهار‎هاي 55 دقيقه و48 درجه و سه دقيقه و 47 درجه منتهي اليه غربي و شرقي استان را مشخص مي‎كنند. بر اساس آخرين تقسيمات كشوري اين استان داراي 9 شهرستان و تعداد زيادي شهر, دهستان و روستا بوده است. شهرستان هاي استان اردبيل عبارتند از: اردبيل, بيله سوار, پارس آباد, خلخال, كوثر(گيوي), گرمي, مشگين شهر, نمين و نير. بر اساس آخرين سرشماري رسمي سال 1375 جمعيت استان اردبيل 1183364 نفر بوده است. بيش ترجمعيت استان؛ آذري زبان هستند و ميهمان نوازي و رعايت آداب و رسوم خاص آذري ها از ويژگي هاي مردم استان است. 

دسته ها : استان اردبیل
18:40
X